Encapçalament de La Bulteno

#bondia i bona setmana, {name}!

 

Aquesta setmana la començarem donant la benvinguda a la primavera, que comença oficialment aquest vespre, tot esperant que ens porti una mica més de pluja, que bona falta ens fa.

Vinga, prenem el cafè plegades i comencem!

Noves masculinitats, al "Sense Ficció" de TV3

Dimarts al vespre, dins de l'espai "Sense ficció" de TV3, s'emet el reportatge "On són els homes?", que analitza els grups i espais de noves masculinitats. Concretament, bona part del reportatge està filmat a El Taller, l'entitat que organitza el grup d'homes on jo estic apuntat. Si vols veure el tràiler, pots fer-ho aquí:

Mira el tràiler

Un cercador en català enfocat al català

Ja sabem que hi ha cercadors amb la interfície en català, però molts d'ells encara mostren principalment resultats en castellà, donat que ens connectem a internet de forma majoritària amb proveïdors de xarxa de l'estat espanyol. Per tant, iniciatives com Trobo són importants: un cercador en català, que prioritza la llengua en els resultats de cerca i que no recull dades personals per vendre'ns res.

Si li vols donar una oportunitat, aquí el tens:

trobo.cat

Dia Mundial de la Poesia 2023

Com cada any, la Generalitat escull un autor i un seu poema per al Dia Mundial de la Poesia, amb l'objectiu de donar-lo a conèixer una mica més. Aquest any, l'autor escollit és Francesc Vicent Garcia i Ferrandis, més conegut com El Rector de Vallfogona.

I com ja s'acostuma a fer, el poema d'aquest any també s'ha traduït a l'esperanto, i el pots llegir a la web dedicada al Rector:

Llegeix el poema aquí

Relaxa't amb els Sardaukar

Si has llegit o has vist les pel·lícules de Dune, segur que coneixes els Sardaukar, els llegendaris guerrers del planeta Salusa Secundus que són com les forces d'elit del Padishah Emperador. Si, com a mi, et va agradar l'escena de la seva "presentació" a la pel·li de Dennis Villeneuve, et convido a relaxar-te amb dues hores de música atmosfèrica inspirada en aquella escena.

Relaxa't amb els Sardaukar

Bonus track: ja és aquí!

Ja la tenim aquí: la llista oficial de les 37 cançons del proper Eurovision Song Contest. Ja les pots anar escoltant i fent les teves porres de cares al concurs!

Llista oficial a Youtube | Llista oficial a Spotify

instagram  telegram 
No vull rebre més la newsletter   |   Gestiona la teva subscripció   |   Veure en línia