Encapçalament de La Bulteno

#bondia i bona setmana, {name}!

 

Aquesta setmana he tornat al blog i no et vull deixar sense la possibilitat de fotre'l la "turra" amb les meves idees. Tambné et deixo idees tecnològiques i una cirereta musical, com sempre. A gaudir!

La oficialitat del català a la UE

He tornat a escriure al blog, aquest cop sobre un tema que sembla que torna a agafar volada: la oficialitat del català a la UE. Tot i així, jo l'he lligat amb una idea molt poc valorada però que ajudaria a reduir costos i millorar la justícia lingüística a les entitats de la UE.

La oficialitat del català a la UE

Se vi komprenas esperanton, vi ankaŭ povas legi la artikolon esperante ĉi tie.

Adéu, Mamut Saballut

Després de prop de tres mesos en què he estat picant pedra per mirar de dur les entitats socials de Sabadell al Fedivers a través d'una instància sabadellenca com era el Mamut Saballut, al final he decidit suprimir el servei. Tot i que el cost no era molt elevat, no tenia sentit que només hi fos jo i un bot.

Així doncs, si ja em seguies a Mastodon hauràs vist que he tornat a l'antic compte (@enricpineda@mastodont.cat), i si encara no hi ets, sincerament no sé a què esperes! Et deixo aquí uns quants recursos per ajudar-te a fer el pas:

XMPP, una alternativa a Whatsapp i Telegram

No es tracta pas d'una novetat, ja que és un protocol de comunicació que existeix des del 1997, però darrerament ha agafat volada després de les caigudes de Whatsapp i Telegram. És un protocol de comunicacions obert, descentralitzat i amb molts clients que també ofereix una bona capa de seguretat a través d'OMEMO. I mentre no en faig un tutorialet, pots saber més sobre aquest protocol a la Viquipèdia, o afegir-me com a contacte a enricpineda@mastodont.cat.

Com sorprendre a un director d'orquestra en el seu aniversari?

Molt fàcil: t'esperes a que es  cregui que ha de començar a dirigir l'obra de torn, i la canvies per l'"Aniversari Feliç".

Mira-ho a Youtube!

instagram  telegram 
No vull rebre més la newsletter   |   Gestiona la teva subscripció   |   Veure en línia