Encapçalament de La Bulteno

#bondia i bona setmana, {name}!

 

Vinga, una setmana més on deixo anar les meves idees al blog i t'ofereixo més lectures i descobriments per engegar com cal la setmana.

 

Posa't còmode, agafa el cafetó, que comencem!

A voltes amb els registres lingüístics

No me n'he pogut estar de deixar anar la meva opinió sobre la darrera polèmica que ha sorgit arran de la Llei Trans i l'ús dels termes "progenitor gestant" i "progenitor no gestant".

Llenguatge inclusiu, llenguatge legal i els lemmings.

Una llengua per sentir-nos orgullosos

L'amic Daniel Gil, gran persona i millor bibliotecari, té un blog a la plataforma de blogging de Mastodont.cat on, de tant en tant, deixa anar perles com aquesta, dedicada a una gran notícia sobre el català.

Llegeix el seu post aquí.

Obrim p1n.io a la ciutadania

Ja sé que a Internet hi ha molts projectes que et permeten acurtar una adreça llarga d'Internet per fer-la més "enviable" o més adequada per crear un codi QR. Doncs bé, gràcies a la tecnologia de Yourls jo també he creat el meu propi acurtador d'adreces web que ja pots visitar en aquesta adreça:

https://p1n.io/

Converteix el teu gargot en una obra d'art

Això de les intel·ligències artificials ja sembla que no tingui aturador, i ara en tenim una de ben artística: transforma els gargots que puguis fer tu amb el ratolí en un quadre digne de qualsevol galeria d'art modern o de la secció d'imatges pertorbadores per enviar per Whatsapp.

L'eina es diu Scribbled Diffussion, i a mi m'ha permès fer una imatge d'un castell ben maco a dalt d'una muntanya.

Bonus track: fe d'errades

Si has tingut una mica de vista, hauràs vist que l'anterior newsletter es va enviar com a número 6 de la 2a època. Doncs bé, el 6 ja existia, i aquella havia de ser la número 7.

Coses que passen quan vas depressa!

instagram  telegram 
No vull rebre més la newsletter   |   Gestiona la teva subscripció   |   Veure en línia