Activitat política

Dir en els temps que corren que un és polític és gairebé com tirar-se pedres a sobre del propi teulat: ara mateix, la credibilitat de la classe política està sota mínims i la ciutadania, que abans confiava en la figura del polític com a administrador del bé públic, ara el veu com la causa de bona part dels mals que l’afecten. Per això, definir-se en aquests temps que corren com a polític és poc més que agosarat.

 

Però si hi pensem, la majoria de nosaltres som polítics, en major o menor mesura: participem en les eleccions, de vegades tenim converses de caire polític, sigui en l’àmbit que sigui, i tots tenim unes idees que ens agradaria veure reflectides en un programa electoral o en el discurs d’un candidat. Doncs bé, jo faig el mateix, però de forma un xic més activa: presentant idees, fent campanya i presentant-me a les llistes electorals.

El partit polític que m’ha permès dur a terme aquesta acció és Pirates de Catalunya, el partit polític membre del Moviment Pirata a casa nostra. Un partit jove, radicalment democràtic i defensor dels drets humans, que té en la democràcia directa i el dret a decidir-ho tot dos pilars fonamentals de la seva política. Establerts a Catalunya des del 2010, es presenten a eleccions municipals, catalanes, estatals i europees des del 2010, ja sigui en solitari com formant part de coalicions. En aquest partit, al qual m’hi vaig afiliar ja fa més de sis anys, he anat treballant per desenvolupar i adaptar les idees pirates a la situació política catalana dels darrers anys, fins que fa poc vaig ser escollit portaveu per l’Assemblea.

Logo-CG3A nivell local, tot i mantenir la meva vinculació amb Pirates, vaig participar de l’espai polític Compromís amb Girona, una plataforma d’acció política de base, arrelada als barris, que pretén construir una alternativa de govern a la ciutat des de baix i amb veritable poder de decisió per part de la ciutadania. Aquesta confluència coincideix amb molts dels postulats de Pirates de Catalunya, i em permet tenir un espai d’acció política més local. Actualment estic més vinculat a la territorial de Pirates de Barcelona, on participo de l’assemblea i dic la meva.

Més informació: